Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Pobednik tamičenja za sliku godine 2012.

Pobednik tamičenja za sliku godine 2012, prikazuje par pčelarica. Autor: Pierre Dalous (Korisnik:Kookaburra 81)

3990 glasova Vikimedijanaca odredilo je sedmog pobednika godišnjeg takmičenja za sliku godine na Vikimedijinoj multimedijalnoj ostavi (Wikimedia Commons­u). Ukupno 988 odabranih u sjajne fotografije tokom protekle godine je učestvovalo u takmičenju. Organizacioni odbor sa zadovoljstvom predstavlja rezultate, i želi čestita našim pobednicima.

Kompletni rezulati vidljivi su na POTY 2012 strani rezultata. Takmičenje se sastojalo iz dve runde glasanja – najbolje slike iz 1. runde nastavile su u 2. rundu, koja se završila 14. ferbruara.

Wikimedia Commons takmičenje za sliku godine održava se svake godine, vode ga volonteri i to još o 2006. godine. Ove godine, oko 4000 Vikimedijanaca je glasalo, što čini je rekordan broj koji je nadmašio očekivanja.

Podrška vikimedijanske zajednice omogućila je ovo neverovatno takmičenje, i organizatori bi želeli da se zahvale svima koji su učestvovali.

Vikimedijina multimedijalna ostava je medijsko skladište za medijske sadržaje koje svako može slobodno da deli, koristi i menja. Urednici Vikimedijine Ostave imenuju najbolje medije za status „sjajnog“ u tekućem projektu, a sve sjajne fotografije od prošle godine su uključene u godišnje takmišenje za sliku godine.

Takmičenje je zabavan i prijatan događaj koje ne slavi samo naše odlične fotografe i ilustratore, već svakoga ko doprinosi Vikimediji. Pozivamo vas da donirate sopstveni rad Vikimedijinoj ostavi. Naša biblioteka slobodno licenciranih medija broji preko 16 miliona fajlova. Možete ih aploudovati sami (detalji ovde) ili ih poslati imejlom na info­ commons@wikimedia.org ukoliko ste vlasnik autorskog prava ili održavač slobodno­licencirane kolekcije medija koje želite da donirate Commonsu.

Sa engleskog preveo Stefan Veselinović
Lektura: Goran Obradović

Izvori

Steven Walling, Associate Product Manager, Adding guided tours to Wikipedia, blog Zadužbine Vikimedije.

Share Button

Komentari su onemogućeni.