Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Радионица уређивања Википедије у Лесковцу

Wikipedia-logo-v2-srОмладински клуб „Анчики” из Лесковца, добитник једног од микрогрантова Викимедије Србије за 2015. годину, почиње са реализацијом пројекта „Да би будућност знала ко смо, пођи слободним знањем кроз прошлост”, првом радионицом о слободном знању и Википедији, која ће бити одржана 10. јула у просторијама овог клуба у Лесковцу, Заплањска 38.

Активности и пројекте огранка Викимедијине задужбине у Србији представиће Ивана Гусларевић, менаџер комуникација Викимедије Србије, док ће практичну обуку у уређивању чланака на Википедији водити Миљан Симоновић, активан Википедијанац, добитник прве награде на такмичењу „ЦЕЕ Пролеће 2015”.

Пројекат „Да би будућност знала ко смо, пођи слободним знањем кроз прошлост” има за циљ ширење слободног знања и боље информисаности о културном наслеђу Јабланичког окуга. Биће реализован кроз радионице о Википедији, истраживања и прикупљања нових инфорација о историјским личностима и знаменитостима Јабланчког округа, као и изложбе фотографија са историјским мотивима из овог краја Србије.

Позивамо све који су у могућности да се придруже овој радионици и пројекту.

Више информација можете добити путем мејл адресе klub@okan.org.rs.

Извори

  • Аутор текста: Ивана Гусларевић
Share Button

Komentari su onemogućeni.