Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Arhiva za јануар 2014. godine

Аплицирање за стипендирање Викиманије 2014 је отворено

Панорама Лондона са логоом Викиманије 2014.

Панорама Лондона са логоом Викиманије 2014.

Викиманија 2014 је конференција за кориснике вики пројеката Задужбине Викимедије. Конференције су до сада одржане у Немачкој, САД, Тајвану, Египту, Аргентини, Пољској, Израелу и Кини. Теме презентација и расправа укључују пројекте Задужбине Викимедије, софтвер отвореног кода и слободан садржај. Ове године, Викиманија 2014 се одржава у Лондону, Уједињено Краљевство, од 06. до 10. августа. Овим поводом, Задужбина Викимедије ће доделити одређен број стипендија за присуствовање конференцији. Циљеви програма су реализација успешне и интернационалне конференције, подршка пројеката Викимедије кроз подстицање учесника као и обогаћивање пројеката кроз разноврсност група које учествују у Вики покрету.

Апликације за стипендирање су сада отворене и могу бити послате до 17. фебруара. Право на пријаву имају сви активни сарадници на Викимедијиним пројектима, као и волонтери Викимедије, из било ког дела света. Право такође имају и сви учесници у иницијативама слободног знања и образовним иницијативама.

Важни датуми:

Отворене апликације: Среда, 08.01.2014.

Крајњи рок за пријаву: Понедељак, 17.02.2014., 23:59.

Обавештење о примарним одлукама: Почетком марта, 2014.

Обавештење о коначним одлукама: Почетком априла 2014.

Стипендије су само једног типа и обухватају плаћену повратну карту, смештај и регистрационе трошкове. Комитет за стипендирање одређује критеријуме селекције на основу којих се врши рангирање кандидата, као и добитника стипендије. Информације о стипендијама за Викиманију 2014 можете сазнати овде. Сви заинтересовани који желе да аплицирању могу то учинити на званичној страници. Такође се препоручује кандидатима да прегледају све информације на сајту као и често постављена питања. Уколико имате питања, можете директно контактирати Комитет за доделу стипендија преко мејла wikimania-scholarships@wikimedia.org или оставите поруку на https://wikimania2014.wikimedia.org/wiki/Talk:Scholarships.

Аутор: Ивана Маџаревић

Спољашње везе и извори

Share Button