Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Уређивачки маратон „Први светски рат: 100 година после“

У оквиру свог пројекта „Први светски рат: 100 година после“, Викимедија Србије, у сарадњи са Народном библиотеком Србије, вас позива на уређивачки маратон који ће се одржати у суботу, 28. јуна 2014. од 11:00 до 15:00 часова у просторијама Народне библиотеке.

Искористите јединствену прилику да на лицу места слободно користите литературу Народне библиотеке како бисте, заједно са осталим Википедијанцима и Википедијанкама, уређивали чланке на тему Првог светског рата.

Својим доприносом обогаћујете историјске теме и учествујете у очувању знања на највећој енциклопедији на српском језику – Википедији.

Пројекат  „Први светски рат: 100 година после“ је наставак прошлогодишњег пројекта „Први светски рат: 99 година после“ који реализују Викимедија Србије, а оба за циљ имају организовање уређивачких маратона са тематиком Првог светског рата, како би се чланци на ту тему проширили, како квалитативно, тако и квантитативно.

Сарадња са Народном библиотеком Србије пружа јединствену прилику да заједно радимо на прикупљању и умножавању слободног знања на српском језику – прикључи се и ти!

Више о догађају можеш видети и на Википедијиној страници: Википедија уживо.

 

Share Button

Komentari su onemogućeni.