Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Задужбина Викимедије изабрала је СајрасВан у Даласу као нови центар за обраду података

У октобру 2013, покренули смо јавни захтев за предлозима у вези нове локације центра за обраду података у континенталном делу САД за колоцирање Викимедијине инфраструктуре. Сада смо закључили овај процес и изабрали СајрасВанобјекат у Даласу/Керолтону.

Наш нови центар за обраду података ће бити колоциран у СајрасВану (CyrusOne) у Даласу/Керолтону (Dallas/Carrolton). Он ће моћи да издржи пуно оптерећење Викимедијиног глобалног саобраћаја у хитним случајевима, а делиће део оптерећења стално.

Главни центар за обраду података Викимедије је у Ешбурну, Вирџинија, и припремали смо се да угасимо преостало хостинг присуство у Тампи, на Флориди (који је имао историјске разлоге: Википедија је одрасла на Флориди).

Тражили смо објекат који може да издржи пуно оптерећење Викимедијиног глобалног саобраћаја у хитним случајевима (и који ће стално обрађивати део оптерећења), а сада ћемо изграђивати наше присуство у СајрасВану са тим циљем на

уму.

Избор новог центра за обраду података није одлука коју смо олако донели, пошто овакви односи обично трају годинама и веома су важни за поузданост Викимедијиних пројеката. Као део овог процеса, оценили смо преко 39 понуда, обавили 18 теренских посета, и направили ужи избор од 3 понуде.

Понуда СајрасВана задовољила је наше кључне захтеве по врло конкурентној цени. То је модеран и велики објекат са високоредундантним и ефикасним инфраструктурама електричне енергије и хлађења. Поред тога, држава Тексас одржава независну енергетску мрежу, која може бити корисна у случају већих проблема са напајањем који би утицали на наш објекат у Ешбурну.

СајрасВанов центар за обраду података у Керолтону је модеран и велики објекат са високоредундантним и ефикасним инфраструктурама електричне енергије и хлађења.

Радујемо се сарадњи са СајрусВаном у годинама које долазе док настављамо да повећавамо поузданост и брзину одзива сајтова и услуга Викимедије, да бисмо обезбеђивали слободно знање стотинама милиона људи широм света.

 Марк Бергсма
 Директор техничких операција и Главни архитекта операција

 

 

 

Извори

Share Button

Komentari su onemogućeni.