Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Истакнути фотограф дивљине донира фотографије Викимедијиној остави

За оне који воле природу и фотографију, ево веома узбудљиве вести у заједници малајамске Викимедије. Фотографије једног од најпознатијих фотографа Индије су објављене на Викимедијиној остави. Н. А. Насеру су пришли представници Mалајам Воли Википедију-3 програма  у покушају да охрабре фотографе да отпреме своје фотографије и друге документе на страницу малајамске оставе. Као гест солидарности према више од 75 Викимедијанаца који су учествовали у овом пројекту, Насер и његов пријатењ Џозеф Лазар су додали више од 350 оригиналних фотографија.

Насер је фотограф дивљине из Јужне Индије. Објавио је своје белешке и фотографије у бројним часописима, међу којима су Sanctuary Asia, Hornbill, Frontline, Outlook, и Traveler. Насер практикује Таи Чи-Чи кунг, карате, јогу, таидо, и упасана медитацију. Током последњих 35 година, Насер је често истраживао Керала прашуму. Као адвокат за очување дивљине, Насер је соновао Друштво фотографа за очување природе. Он је такође и дугогодишњи члан  Природњачког друштва Бомбаја. Насерова књига, “Шуме и фотограф” је била прва књига тог типа на малајамском. Књига садржи фотографије фауне у области Јужне Индије. Након објављивања је распродата у року од три месеца.

Више од 14,000 фотографија је прикупљено у оквиру Mалајам Воли Википедију-3 кампање. Насерова колекција фотографија нам пружа нове фотографије велике резолуције великог броја ретких животињских врста, као што је дивљи бизон, , нилгири мартен, индијски бизон, риђи брбљивац, као и велики број слонова, медведа и лењиваца. Како за аматерске, тако и за фотографе са искуством, Насерове фотографије су узбудљиве и чине један веома користан ресурс.

Насерове фотографије можете видети у овој категорији на Остави.

МВВ3 је прикупио 14606 (32.54 GB) фотографија, а корисник Vinayaraj (7869) је отпремио највише фотографија у оквиру овог пројекта.

Mанојк (Малајамски Викимедијанац)

са енглеског превела: Тања Милошевић

Белешке:

Share Button

Komentari su onemogućeni.