Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Слушај Википедију

Приказ сајта „Слушај Википедију“.

Слушај Википедију је визуелна и аудио исутрација активности уређивања у датом тренутку. Наштелујте своје звучнике и слушалице и уживајте у звуку којег производе људи који пишу на нашој бесплатној енциклопедији.

Слушај Википедију ствара звукове и кругове који се заснивају на стварном списку доприноса чланцима на Википедији. Висина тона кореспондира величини доприноса — већа измена ствара дубљи тон и већи круг. Звоно представља садржај који је придодат енциклопедији, док  звук жице представља уклоњен садржај. Доприноси нерегистрованих корисника су обележени као зелени кругови, а промене од стране аутоматизованих ботова су обележени љубичастим круговима. С времена на време, можете чути акорд који се користи да пожели добродошлицу новим корисницима који се пријављују и придружују се пројектима.

Хајде, направи буку кроз рад на Википедији!

Овај пројекат је наставак визуелне мапе скорашњих промена (ен: Map visualization), која приказује промене од стране нерегистрованих корисника у целом свету. И пројекат визуелне мапе промена и Слушај Википедију се заснивају на Википедијиним тренутним јавним подацима. Изворни код и додатне информације о овом пројекту су доступне на gith1ub. Слушај Википедију је инспирисана и делимично се заснива на Listen to Bitcoin  коју је створио Максимилијан Лаумајстер.

Стивен Лапорт и Махмуд Хашеми
са енглеског превела: Тања Милошевић

Напомене

  • Напомена о ауторским правима: „Screen Shot Listen to Wikipedia“ од Stephen Laporte, под CC-BY-SA 3.0 Unported, са Викимедијине оставе.
Share Button

Komentari su onemogućeni.