Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Вики-ћошак на Филмстриту – направи први корак!

„Википедија – највећа онлајн енциклопедија коју свако може да уређује” слоган је који прати ову најпознатију енциклопедију у људској историји. Слободан приступ на било ком делу планете допринео је стварању и расту Википедије. А да ли сте пробали да је уређујете? Викимедија Србије организује први „Вики-ћошак”, место где ћете моћи, уз помоћ искусних Википедијанаца, да се опробате у стварању највеће јужнословенске енциклопедије  – Википедије на српском језику.

Додајте неку нову, проверену информацију у чланак, унесите спољашње везе, направите измену и постаните уредник Википедије. За успешно савладан први корак, спремили смо и симболичне награде.

.


filmstreet_logo

.

Први Вики-ћошак биће постављен на отварању овогодишњег Филмстрита, биоскопа на отвореном, који током лета има преко 30 пројекција филмова и представа на више од десет локација у Беораду.

Упознаћемо пролазнике са највећом светском базом знања и омогућити им да дају свој дорпинос кроз писање или допуњавање чланака о темама из света филма.

Филм Национална класа” отвориће шести по реду најпознатији биоскоп на отвореном у Србији, па ће неке од тема који ће посетиоци моћи да уређују бити: Национална класа, Драган Николић, Горан Марковић, Зоран Смијановић, Застава 750…  

Видимо се у Студентском парку, 17. јуна од 19 часова.

Извори

Share Button

Jedan odgovor za “Вики-ћошак на Филмстриту – направи први корак!”