Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Проглашени победници такмичења „ЦЕЕ пролеће 2016”

ЦЕЕ пролеће, друго за редом интернационално такмичење на Википедији у писању о земљама Централне и Источне Европе, успешно је завршено. Ове године, учесници на такмичењу написали су и допунили чак 321 чланак.

Руски балет, Устанак комитопула, Култура и спорт Белорусије, Аустријска књижевност само су неки од креираних и знатно побољшаних чланака који представљају резултат овог, све већег интернационалног такмичења. Поред ових, примамљиве теме биле су и бројне историјске и знамените личности и догађаји којим је Википедија на српском обогаћена.

У писању чланака учествовало је тринаест учесника који су написали 279 нових и допунили 42 постојећа чланка о земљама Централне и Источни Европе, укључујући и све теме везане за ове земље: спорт, историја, географија, музика, култура…

Написани чланци су прегледани од стране дугогодишњих Википедијанаца: Intermedichbo, Serbianboy, Soundwaweserb.

Како би се осигурао квантитет и квалитет чланака, чланови жирија су давали бодове од 0 до 2, који су се множили са бројем унетих бајтова за сваки чланак. Такмичењу је на овај начин, највише допринео Миљан Симоновић са написаним 41 и допуњена 22 чланка који ће бити награђен фото-апаратом. Следи га Konkvistador са 89 написаних и 80 допуњених чланака, који добија таблет. НиколаБ је заузео треће место са укупно 39 написаних и 36 побољшаних чланака на Википедији на српском језику и освојио је ранац за лаптоп. Поред прва три места, књигама су награђени корисници са највише доприноса, најбољи новајлија и корисник који је написао најбољи чланак и то: NenaBOR, Lackope, Милан Животић и Ivan VA.

ЦЕЕ Пролеће је интернационално такмичење, покренуто први пут 2015. године од стране чланова Викимедијиног покрета из Централне и Источне Европе. Ове године, такмичење се организује у преко 30 заједница. У Србији је такмичење одржано од 21. марта до 31. маја у организацији Викимедије Србије и Викимедијине Заједнице Републике Српске.

Захваљујемо се и осталим учесницима који су допринели повећању броја чланака и допунили постојеће на Википедији на српском језику, а надамо се да ћемо заједно наставити рад на побољшању квалитета највеће јужнословенске енциклопедије.

Извори

Share Button

Komentari su onemogućeni.