Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Википедијанци, изађимо у природу!

Викимедија Србије у среду, 15. јуна организује Вики-пикник  – прво дружење Википедијанаца на отвореном! Пикник ће се одржати на Ади Циганлији, код роштиља (после тениских терена), од 18 часова. Позивамо све уреднике Википедије, чланове Викимедије Србије и све оне који желе да се упознају са пројектима и другим активностима које реализује Викимедија Србије да нам се придруже и изнесу своје идеје које би могле унапредити постојеће или створити нове пројекте и програме слободног знања.

Уредници Википедије редовно се окупљају још од 2005. године. До сада је одржано преко 280 састанака  у Београду и другим градовима Србије из којих су произишле бројне занимљиве идеје, које су касније спроведене у дело. Ништа мање важни резултати ових дружења су и чврсте пријатељске везе које су настале између Википедијанаца.

Будући да су се ови сусрети махом одвијали у канцеларији Викимедије Србије или неком другом затвореном простору, овај пут смо решили да искористимо лепо време и први пут направимо окупљање у природи.  

Више о пикнику прочитајте на страници на Википедији и Фејсбук догађају.

Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, чији су циљеви промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању. Кроз локалне пројекте подржава и ради на промоцији Википедије на српском језику и других Вики пројеката (Викицитат, Викивести, Викимедијина остава, Викиречник, Викикњиге).


Share Button

Komentari su onemogućeni.