Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Такмичари послали 1700 фотографија на фото-конкурс Вики воли Земљу!

Учесници фото-конкурса Вики воли Земљу” поставили су чак 1703 фотографије за месец дана и тиме оборили рекорд у овом трогодишњем такмичењу у Србији! Три најбоље фотографије биће награђене лаптопом, таблетом и екстерним хард диском, половином јуна у Туристичкој организацији Србије.

 

Делиблатска пешчара

 

Национални паркови, резервати природе, меморијални природни споменици и друга заштићена природна добра пленили су пажњу нашим фотографима који су најлепше пределе Србије овековечили и поставили под слободном лиценцом на Викимедијину оставу, глобалну ризницу слободних фотографија, аудио и видео датотека.

Стара планина

Ресавска пећина

 

И поред неконвенционалног начина такмичења, учесници су били веома заинтересовани за овај конкурс, те смо добили доста позива, писама и порука подршке, а резултат је и више него видљив – 1703 фотографије природе Србије.

Сада предстоји тежак посао за стручњаке које чини жири Завода за заштиту природе Србије, да изаберу 20 најбољих радова који ће се штампати на канвас платну за потребе три изложбе, али и да одлуче које су то три најлепше фотографије које на најбољи начин представљају заштићено природно добро, а које ће бити награђене лаптопом, таблетом и екстерним хард диском.

 

Копаоник

Царска бара

Молимо све учеснике да у наредном периоду пажљиво прате своје корисничке налоге на Викимедијиној остави, будући да ће им ту стизати обавештења о могућем освајању награде.

Најлепша заштићена природна добра у Србији стаће раме уз раме и са светском природном баштином и такмичити се за титулу најлепше светске фотографије, коју с јесени организује глобална Вики заједница.

Увац

Засавица

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свим учесницима се захваљујемо на труду и желимо им пуно среће у освајању награда!

Све фотографије можете погледати на Викимедијиној остави.

 

Извори

 

Share Button

Komentari su onemogućeni.