Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Отворен позив за стипендије у оквиру WikiLive 2016 конференције

Викимедија Србије организује другу по реду локалну конференцију Википедијанаца, са циљем окупљања и упознавања уредника Википедије, као и свих оних који желе да подрже идеју о једнаком приступу знању и образовању. Конференција ће се одржати у Стартит центру, 14. и 15. маја 2016. године. Учесници конференцији имаће прилику да се кроз дводневни програм упознају са другим добровољцима који развијају највећу онлајн слободну енциклопедију.

Конференција WikiLive је први пут организована 2015. године и истој је присуствовало више од 70 Википедијанаца и оних који су желели да постану део Вики света.

Ове године, једна од највећих конференција Википедијанаца у региону, приказаће широј публици разне теме из Вики света попут коришћења алата на Википедији, слободних лиценци, Викидате, других Вики пројеката и сл. Поред предавача из Србије, искуство ће поделити и Википедијанци из Македоније и Бугарске.

Википедијанци чије пребивалиште није у Београду, могу се пријавити за стипендију која обухвата покривање трошкова превоза, смештаја и хране. Пријављивање се врши попуњавањем следећег формулара. Сви заинтересовани се могу пријавити за стипенидију, али ће предност приликом разматрања имати активни Википедијанци.

Рок за конкурисање за стипендију је 18. април до 23:59.

Сви они који желе да присуствују конференцији, а нису конкурисали за стипендију могу попунити регистрацију на следећем линку.

Посебну подршку пројекту пружио је Стартит центар, у коме ће се одржати конференција.

Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, које делује као Викимедијин огранак у Србији, са циљем промоције и подржавања стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању.

Задужбина Викимедија је међународна, непрофитна организација, која се стара о Википедији и другим вишејезичким вики пројектима у које спадају: Викивести, Викиречник, Викикњиге, Викизворник,Викицитати, Викиврсте и Викимедијина остава.

Дођите да се дружимо и ширимо знање!

Извори

Share Button

Jedan odgovor za “Отворен позив за стипендије у оквиру WikiLive 2016 конференције”

  1. bebolino каже:

    Svaka cast Vikipedijanci, nadam se da ce biti sve vise pojmova dostupno na domacem izdanju projekta Wikipedija.