Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Међународно такмичење у писању чланака – ЦЕЕ пролеће 2016

Викимедија Србије организује друго по реду наградно такмичење на Википедији на српском језику у писању нових чланака и допуњавању постојећих о земљама Источне и Централне Европе, али и свим темама везаним за ове земље.  Такмичење почиње 21. марта и трајаће до 31. маја.

CEE_Spring_Logo_vertical-t.svg

.

ЦЕЕ пролеће је међународно такмичење у уређивању чланака, које има за циљ да побољша сарадњу између различитих језичких верзија на Википедији, као и да помогне уређивачима из овог региона да сазнају више и повећају покривеност релевантних тема из држава учесница на Википедији на различитим језицима.

Такмичење је организовано од стране добровољаца из Вики заједнице у различитим земљама региона и огранцима Викимедије.

У писању и допуњавању чланака могу да учествују сви регистровани корисници Википедије. Такмичари имају слободу у избору тема о којима ће писати (нпр. пољска кухиња, географија Мађарске, румунски речни систем, планине у Бугарској, украјинска пољопривреда, руска историја….). Сви чланци треба да буду написани у складу са политикама и смерницама Википедије, што између осталог подразумева коришћење енциклопедијског стила писања и навођење извора.  

Жири Википедије на српском језику, који ће чинити три Википедијанца изабрана од стране Викимедије Србије, одабраће системом бодовања три учесника са највећим бројем бодова, који ће освојити вредне награде. Победник ће освојити дигитални фотоапарат, другонаграђени таблет уређај, док је трећа награда ранац за лаптоп.

Пријаве су отворене све времена трајања такмичења!

Више о условима учешћа прочитајте на страници Википедије.

Срећно!

 

Извори

Share Button

Komentari su onemogućeni.