Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Викимедија Србије отворила конкурс за фото-грантове

Викимедија Србије позива појединце и удружења да поднесу предлоге пројеката прикупљања слободних фотографија. Циљ конкурса је повећање фонда Викимедијине мултимедијалне оставе и обогаћивање других Вики пројеката слободног знања. Конкурс ће бити отворен током целе 2016. године.

Црква Лазарица у Крушевцу

 

Током протеклог периода, Викимедија Србије је подржала више фото пројеката кроз које су прикупљене фотографије културних добара, заштићених природних добара, појединих региона, биљних и животињских врста. Фотографије постављене на  Викимедијину оставу слободне су за даље  коришћење у образовне, медијске, културне и разне друге сврхе.

 

Blechnum gibbum

Вики воли Земљу, Вики воли споменике, Архитектура за комшије, Око соколово, Откривање Пештера, Вики биодиверзитет Дрине, Вики фото-школа у Петници, Кургани Србије, само су неки од пројеката који су повећали корпус слободног знања. Прикупљени фото-материјали пре свега су коришћени за илустровање Википедије и тако су теме на овој слободној онлајн енциклопедији боље представљене. Поред тога, добровољци широм Србије имали су прилику да фотографишу своје крајеве, знаменита места, природу и да упознају све кориснике Википедије о разним местима у нашој земљи.

 

PH indikatori

Како би омогућила свима да учествују у стварању слободног знања, Викимедија Србије отвара посебан конкурс за фото-грантове. Заинтересовани ће моћи да се пријаве преузимањем и слањем формулара за пријаву на мејл адресу fotograntovi@vikimedija.org.

Пројекти ће се оцењивати у односу на то у којој мери се идеја пројекта води основним циљевима Задужбине Викимедија – стварањем, умножавањем и дељењем слободног садржаја на непрофитан начин, независно од тога да ли се подносиоци предлога пројекта професионално или аматерски баве фотографијом.

Одговор о статусу пројекта подносиоци ће добити најкасније 20 дана након подношења пријаве.

Срећно!

 

Извори

 

Share Button

Jedan odgovor za “Викимедија Србије отворила конкурс за фото-грантове”