Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Вики експедиција: Слободним путем од Димитровграда до Драгомана

Викимедија Србије, у сарадњи са корисничком групом Викимедијанаца из Бугарске, организује Вики  експедицију од  Србије  до  Бугарске,  на  рути Димитровград  Драгоман, од  2. до 4. октобра.

Википедија, највећи колаборативни пројекат на свету, спроводи се на 288 језика. Будући да смо сви окупљени око исте идеје -­ слободни приступ знању и образовању, заједнички спроводимо Викимедијине пројекте са истим ентузијазмом.

Ове јесени, Викимедијанци и Википедијанци Србије и корисничка група Викимедијанаца из Бугарске спровешће пројекат Вики експедиција, који подразумева стварање слободног  садржаја кроз регионалну сарадњу, путем експедиције од Димитровграда у Србији, до Драгомана у Бугарској.

Предвиђене су фото-­туре, посета Националној библиотеци у Димитровграду, обилазак градске галерије, уређивачки маратони, обиласци природних добара и споменика културе… Експедиција укључује 15 учесника, десет из Србије и пет из Бугарске. Пријаве су отворене до 23. септембра, након чега ће бити извршено рангирање и селекција кандидата. Учесницима се покривају трошкови смештаја, превоза и хране.

Циљеви експедиције су јачање регионалне сарадње, планирање будућих заједничких активности, ангажовање заједнице и наравно допринос слободним садржајима.

Викимедија Србије организовала је прошле године дружење са Викимедијанцима из Мађарске, када је у тродневном кампу 20 волонтера две земље написало и допунило више од 30 чланака и на Викимедијину оставу поставило велики број фотографија начињених кроз фото-­туре и обиласке знаменитости.

Уколико желите да будете део овог интересантног путовања, а имате додатна питања слободно се јавите путем мејла kancelarija@vikimedija.org.


Ауторка: Ивана Гусларевић, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: „Wikimedia-Serbia.png“, аутора Саше Стефановића и Wikimedia_Foundation_RGB_logo_with_text.svg: Logo and trademark of the Wikimedia foundation, designed by Wikipedia user „Neolux“ (SVG version created by DarkEvil, revised by Philip Ronan and optimized by Zscout370 and Artem Karimov)  са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Share Button

Komentari su onemogućeni.