Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Офпедија: Месец Википедије уживо

Након организовања преко 250 разних окупљања Википедијанаца, Викимедија Србије одлучила је да уради нешто мало другачије. Овог пута организоваћемо Офпедију: Месец Википедије уживо.

Офпедија представља скуп тематских окупљања Википедијанаца. Циљ је да се ентузијасти који стварају ову највећу онлајн енциклопедију упознају, повежу, да поделе изазове са којима се сусрећу и кроз дружење и размену искустава заједно дођу до идеја за превазилажење тих проблема. Овај месец желимо да посветимо волонтерима који улажу велики труд и време у обогаћивање Википедије и тако пружају корисницима знање на дохват руке. Окупљања ће бити организована један дан сваке недеље у канцеларији Викимедије Србије. Термини су следећи:

    • четвртак, 10. септембар од 18 часова
      • недеља, 20. септембар од 17 часова
    • недеља, 27. септембар од 17 часова

За Википедијанце који нису из Београда а расположени су да дођу постоји могућност рефундације путних трошкова. За информације пишите нам на kancelarija@vikimedija.org. Састанци су отворени за све заинтересоване.

Досадашњи састанци окупљали су добровољце који уређују Википедију али и друге који желели да се прикључе и уређују Вики пројекте. Састанке су користили за боље упознавање али и размену идеја везаних за Википедију и њен даљи развој. Слике са окупљања можете видети на Викимедијиној остави.

Википедијанци ће имати прилику да сами одређују теме састанка. Као прву тему предлажемо: Како да нам Википедија буде пријатније место за боравак? Размислите о томе како да се почетници осете пријатније, како да им уређивање буде лакше, како да избегну грешке али и како да заједно радимо још боље на повећању квалитета и квантитета чланака.

Тема сваког следећег састанка откриваће се након окупљања и то на посебној страници на Википедији. Пратите нас и на Фејсбуку.

Share Button

Komentari su onemogućeni.