Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Проглашени победници такмичења „Вики воли Земљу”

Свечано проглашење победника фото-конкурса „Вики воли Земљу” одржано је у среду у пуној конференцијској сали Туристичке организације Србије.

Прва награда – Парк природе Голија; By Palolem CC-BY-SA 3.0

Фотографије парка природе Голија, аутора под корисничким именом Palolem, специјалног резервата природе Увац Владимира Мијаиловића, као и Водопада Тупавица на Старој планини, корисника Википедије Mixapirrgosi, изабране су за најбоље на фото-конкурсу „Вики воли Земљу”.

Друга награда Владимир Мијаиловић/CC-BY-SA-3.0

Трећа награда Mixapirgossi/CC-BY-SA-3.0

 

Специјалне похвале жирија освојиле су и фотографије бубамаре, ауторке OLJA, специјалног резервата природе Царска бара коју је направио OLUJIC, као и вилиног коњица у крупном плану Википедијанке Marrrrra.

Филип Маљковић, председник УО Викимедије Србије Фото: Владимир Мијаиловић

Филип Маљковић, председник Викимедије Србије

Додели награда и отварању изложбе претходила је конференција за новинаре на којој је Филип Маљковић, председник Викимедије Србије, подсетио да је ово такмичење проистекло из фото-конкурса „Вики воли споменике” и истакао да је ове године међународно такмичење „Вики воли Земљу” обогатило Викимедијину мултимедијалну оставу за више од 100 хиљада фотографија под слободном лиценцом.

Aleksandar Dragisic

Александар Драгишић, директор Завода за заштиту природе Србије

Александар Драгишић, директор Завода за заштиту природе рекао је да се та институција не бави само заштитом и очувањем, већ и промовисањем природе Србије, нагласивши да је Србија једна од најбољих европских земаља по питању биодиверзитета, те да сарадња са Викимедијом Србије на овом конкурсу има шири јавни значај.

Vesna Raca

Весна Раца Радисављевић, помоћник директора ТОС-а

Весна Раца Радисављевић, помоћник директора Туристичке организације Србије, изразила је задовољство што је ТОС домаћин изложбе, као и очекивања да ће се сарадња са Викимедијом Србије наставити и кроз друге заједничке пројекте.

Отварање изложбе испратиле су бројне новинарске екипе и други гости, међу којима и учесници и победница прошлогодишњег конкурса.

 

Изложба ће бити отворена до 5. августа у Туристичкој организацији Србије, након чега ће бити приказана и у неколико градова Србије.

ввз ввз1 ввз3

 

 

 

 

 

Извори

Share Button

Jedan odgovor za “Проглашени победници такмичења „Вики воли Земљу””