Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Проглашени победници такмичења „ЦЕЕ пролеће 2015”

Такмичење у писању чланака о земљама Источне и Централне Европе „ЦЕЕ Пролеће 2015” званично је завршено 31. маја. Жири искусних Википедијанаца у саставу Gotech8, Сербијана и CarRadovan прегледали су 79 чланака колико је укупно написано и допуњено на тему ових земаља, укључујући и занимљивости о њима.

Учествовало је осам Википедијанаца који су написали 63 нових и допунили 16 постојећих чланака.

Такмичењу је, са 35 чланака, највише допринео корисник Миљан Симоновић, следе га Никола Б и Konkvistador са по 12 чланака, Добрислава са 11, Vilena је написала четири чланка, Mr. Vols два чланка, Geograf IS и Kolera01 по један чланак.

Теме са којима је Википедија на српском језику обогаћена овим такмичењем варирају од историјских, оних који описују културе неког народа, преко квалитетних биографија великана, до занимљивих тема данашњице, попут Песме Евровизије или Светског првенства у хокеју. Писано је и о споменицима културе, природе, културним манифестацијама, повељама о људским правима, географским областима…

Победник „ЦЕЕ Пролећа 2015” у Србији Миљан Симоновић имаће прилику да буде део Вики кампа у Македонији, од 30. јула до 2. августа, где ће, заједно са победницима осталих земаља, али и представницима Викимедијиних огранака, моћи да учествује у разним активностима, од групних игара, до обиласка знаменитости Македоније, али, по жељи, и да буде учесник радионица које ће бити организоване.

Другонаграђени Konkvistador добио је таблет „Prestigio Multipad 4 Diamond”, док кориснику Никола Б припада фото-монографија „Мој Београд”, Драгољуба Зимуровића.

Захваљујемо се и осталим учесницима који су допринели повећању броја чланака и допунили постојеће на Википедији на српском језику, а надамо се да ћемо заједно наставити рад на побољшању квалитета највеће јужнословенске енциклопедије.

Share Button

Komentari su onemogućeni.