Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Такмичење у писању чланака о земљама Источне и Централне Европе

Викимедија Србије организује такмичење у писању нових чланака и допуњавању постојећих о земљама Источне и Централне Европе, али и свим темама везаним за ове земље (култура, музика, наука, спорт и сл), од 1. до 31. маја, на Википедији на српском језику.

У такмичењу могу да учествују сви регистровани корисници Википедије. Такмичари имају слободу у избору тема чланака о којима ће писати (нпр. пољска кухиња, географија Мађарске, румунски речни систем, планине у Бугарској, украјинска пољопривреда, руска историја….), а сви чланци треба да буду написани у складу са политикама и смерницама Википедије, што између осталог подразумева коришћење енциклопедијског стила писања и навођење извора.

Жири Википедије, који ће чинити три Википедијанца изабрана од стране Викимедије Србије, одабраће системом бодовања три најбоља чланка, а њихови аутори освојиће вредне награде. Прва награда је учешће у Вики-кампу у Македонији у августу месецу, друга награда је таблет „Prestigio Multipad 4 Diamond“, а трећа награда је фото-монографија „Мој Београд“, Драгољуба Замуровића.

Пријаве су отворене све време током такмичења.

ЦЕЕ пролеће“ је међународно такмичење, организовано од стране добровољаца из Вики заједнице у различитим земљама региона и огранцима Викимедије, са циљем да се побољша сарадња између различитих језичких верзија на Википедији, као и да се помогне уређивачима из овог региона да сазнају више и повећају покривеност релевантних тема из држава учесница на Википедији на различитим језицима.

Подршку су пружиле и многе културне институције и школе.

Share Button

Komentari su onemogućeni.