Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Вики фото-школа у Петници

Wikimedia-Serbia (1)

Вики фото-школа у Петници (Wiki photo-school in Petnica) је пројекат који организују програми Школа примењене фотографије и Експериментална биологија и хемија у сарадњи са Викимедијом Србије. Вики фото-школа у Петници има за циљ организовање фото-радионица у Истраживачкој станици Петница за све заинтересоване за обуку у фотографисању и снимању експеримената, живих организама и/или музејских збирки.

Прва тродневна радионица (25–28. мај 2015) ће имати за тему фотографисање и снимање хемијских експеримената. Учесници могу бити сви заинтересовани за фотографију експеримената. Пријава се врши слањем три фотографије на: peca@petnica.rs и попуњавањем онлајн анкете на овом линку.

Котизација за учешће је 50 € у динарској против-вредности, а уколико нисте у могућности да платите котизацију, наведите то у анкети уз детаљно образложење. Организатори ове фото-школе ће по пријему пријава одлучивати о ослобађању 3 учесника од плаћања котизације. Пријаве су отворене до 10. маја. Одлуку и позив на фото-школу учесници ће добити електронски 15. маја.

Програм Вики фото-школе обухвата:

  • Предавања из фотографије (шта и како фотографисати, како и да ли обрадити фотографију)
  • Презентацију Викимедијиних пројеката и Creative Commons лиценци (како одабрати лиценцу, која ауторска права су садржана у овим лиценцама, како користити садржај који је под одређеном лиценцом, које лиценце дозвољава Викимедијина Остава)
  • Презентација досадашњих пројеката Викимедије Србије (Вики воли Земљу, Вики воли споменике, ГЛАМ)
  • Радионица (фотографисање у хемијској лабораторији):
    • фотографисање експеримената дигиталним фотоапаратом: доказне реакције у аналитичкој хемији, комплексометрија, хроматографија…
    • фотографисање егзотермних реакција термокамером
    • фотографисање луминесценције
Share Button

Komentari su onemogućeni.