Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

Будите део WikiLive 2015 конференције!

logo Wiki

Викимедија Србије организује конференцију WikiLive 2015, која ће се одржати 25. и 26. априла, у малој сали СКЦ-а, са почетком у 10 часова. Конференција има за циљ међусобно упознавање уредника Википедије и свих оних који то желе да постану.

Сви Википедијанци, чије пребивалиште није у Београду, позвани су да аплицирају за стипендију. Одабраним стипендистима ће бити плаћен превоз, смештај и храна. Да бисте конкурисали за стипендију, потребно је само да попуните формулар и објасните шта очекујете од конференције. Предност ће имати активни Википедијанци, али је пријава отворена за све. Рок за аплицирање је 10. април.

Сви они који желе да присуствују на конференцији, а нису конкурисали за стипендију могу попунити регистрацију на следећем линку.

Викимедија Србије се потрудила да програм буде разноврстан и користан свим учесницима. На WikiLive 2015 конференцији разговараће се о темама из Вики света попут коришћења ботова, слободних лиценци, масовних уноса, повећање квалитета чланака и сл. Такође, у недељи WikiLive 2015 конференције биће организоване пратеће активности: фото туре, вики биоскоп, вики изложбе. Ове активности су отворене за све заинтересоване, не само за учеснике конференције.

За више информација, пишите нам на kancelarija@vikimedija.org.

Организатор програма: НВО Викимедија Србијеlogo_skc

Партнер: Студентски културни центар

Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, које делује као Викимедијин огранак у Србији, са циљем промоције и подржавања стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању.

Задужбина Викимедија је међународна, непрофитна организација, која се стара о Википедији и другим вишејезичким вики пројектима у које спадају: Викивести, Викиречник, Викикњиге, Викизворник,Викицитати, Викиврсте и Викимедијина остава.

Извори


 

  • Напомена о ауторским правима: Лого WikiLive 2015, ауторке Јелене Игњатовић, лого СКЦ-а преузет са званичне странице
  • Аутори: Вера Мајсторовић, Ивана Маџаревић, Милица Жарковић
Share Button

2 odgovora za “Будите део WikiLive 2015 конференције!”

  1. Nena каже:

    Radujem se ponovnom susretu. Bravo za Wikimediju!!!

  2. Dusan каже:

    Mislim da bi unapredjenje saradnje imalo obostranu korist.