Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

ПОЗИВ ЗА ВОЛОНТЕРЕ – Постани Викимедијанац!

Уколико читаш Википедију, ентузијастичан/на си када је у питању ширење слободног знања, а притом си жељан/на праксе у младом и креативном тиму, пријави се на конкурс за волонтирање у Викимедији Србије.

Организатор програма: НВО Викимедија Србије

Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, које делује као Викимедијин огранак у Србији, са циљем промоције и подржавања стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању.

Задужбина Викимедија је међународна, непрофитна организација, која се стара о Википедији и другим вишејезичким вики пројектима у које спадају: Викивести, Викиречник, Викикњиге, Викизворник, ВикицитатиВикиврсте и Викимедијина остава.

Задужења волонтера:

Добродошли су волонтери и волонтерке из разних струка. Научићете да уређујете Википедију и друге вики странице, бавићете се писањем постова на нашем блогу, промоцијом на друштвеним мрежама, фото-пројектима: Вики воли земљу, фото сафари.

Према интересовањима, можете се укључити и у остале сталне програме Викимедије Србије: едукативни, ГЛАМ, ФемВики

Време ангажовања:

Предвиђено време ангажовања је два месеца (како би волонтери добили потврду о волонтирању), али коначно време (и тип) ангажовања зависе од интересовања и могућности волонтера.

Рок и начин пријављивања:

Сви волонтери су добродошли — потребно је само да попуните пријаву и најавите се за наредни састанак, четвртком од 16 до 18 часова. Састанак се одржава у канцеларији Викимедија Србије, Булевар Краља Александра 20, 5, спрат.

Конкурс је стално отворен, а пријаве можете наћи на овом линку. Након попуњавања пријаве, на Вашу адресу е-поште стићи ће вам све потребне информације о волонтирању у у Викимедији Србије.

За сва питања и информације о Викимедији Србије и волонтерском програму, можете се обратити на: kancelarija@vikimedija.org

Предности:

Поред потврде о волонтирању, волонтери стичу напредно знање уређивања најпознатије и највеће онлајн енциклопедије — Википедије, могућност дружења са локалим и иностраним Викимедијанцима и Викимедијанкама, могућност самосталног вођења медијских и едукативних пројеката, комуникације са музејима, библиотекама, галеријама…

Пријава волонтера је могућа преко Младих истраживача Србије – Волонтерског сервиса Србије.

Позиве за додатне активности које организује Викимедија моћи ћете да видите на интернет страницама Викимедије Србије и Младих истраживача Србије.

Придружи се нашем тиму и постани део глобалног покрета волонтера који заједно уређују Википедију и боре се за слободан приступ свом људском знању. Дај свој допринос највећој светској енциклопедији!

 

Share Button

Komentari su onemogućeni.