Vikimedija Srbije

Blog Vikimedije Srbije

1001 арапска реч

Деликатесни понедељак „1001 арапска реч”

У сусрет прослави 13 година Википедије на српском језику, Викимедија Србије ће 15. фебруара прославити и три године пројекта „1001 арапска реч. Пројекат представља слободан онлајн арапско-српски речник креиран од стране волонтера са Филолошког факултета.

Циљеви пројекта су развијање речника који свако може да користи у свом учењу и информисању, повећање бројности и квалитета фонда арапских речи на Викиречнику на српском језику и јачање и проширење заједнице заинтересоване за арапски језик. Овим пројектом студентима је омогућено интерактивно учење овог језика кроз развијање онлајн речника на Викиречнику, једном од пројеката који се најбоље развија у односу на друге огранке Задужбине Викимедија.

12625603_10154444325941124_1908853061_n

Маринела Елпида, орјентална уметница

Овом приликом Викимедија Србије организоваће „Деликатесни понедељак” у Културном Центру Град, 15. фебруара од 19 часова. Посетиоци ће имати прилику да пробају специјалитете арапске кухиње које ће спремити кувари из Либије.

Догађај ће бити употпуњен оријенталним плесом уметнице Маринеле Елпиде, која ће плесати арапски национални фолклор.

Сав приход скупљен на Деликатесном понедељку биће уплаћен за помоћ избеглицама.

Дођите да се дружимо, дегустирамо деликатесе арапске кухиње и помогнемо најугроженијима.

Придружите се и на Фејсбук догађају.

 

 

 

 

 

Извори

Share Button

Промоција првог слободног онлајн арапско-српског речника

Викимедија Србије у сарадњи са студентима Филолошког факултета, од 2013. године успешно развија први слободни онлајн арапско-српски речник.

Радионица чланова пројекта „1001 арапска реч“

Циљеви пројекта под називом „1001 арапска реч“ јесу развијање речника који свако може да користи у свом учењу и информисању, повећање бројности и квалитета фонда арапских речи на Викиречнику на српском језику и јачање и проширење заједнице заинтересоване за арапски језик. Овим пројектом студентима је омогућено интерактивно учење арапског језика кроз развијање онлајн речника на Викиречнику.

Ове године пројекат „1001 арапска реч“ је успешно завршен али се због великог интересовања рад на истом планира и убудуће. Поводом овога организује се промоција речника која ће се одржати 19. јуна у Клубу у Дому омладине Београда од 18 часова.

Чланови тима у канцеларији Викимедије Србије

“Речници су неопходна средства како за учење тако и за обнављање наученог. Предност Викиречника је у томе што се исто као и језик стално може мењати, допуњавати и тако повећавати квалитет и квантитет фонда речи. Викимедија Србије има веома позитивна искуства у раду са образовним институцијама, како са студентима тако и са професорима. Планирамо да наставимо рад на речнику али и да проширимо сарадњу на друге катедре.” – поручују из канцеларије Викимедије Србије.

Викимедија Србије Вас позива да својим присуством допринесете овом догађају и помогнете остварењу заједничких циљева.

Ивана Маџаревић, менаџер пројеката и заједнице Викимедије Србије

Share Button